Janne Hurme

JANNEN UUDEN LEVYN TUOTANTO ON KÄYNNISTETTY! Jannelta julkaistaan uusi pitkäsoitto toivottavasti vielä tämän vuoden puolella. Syyskuun alussa on käyty studiossa tulevan levyn tiimoilta. Studiotyöskentely jatkuu syksyn mittaan tiiviisti. Mielenkiinnolla odotellaan ensimmäistä sinkkulohkaisua tältä levyltä.

Jannen Human Temple-yhtyeeltä julkaistiin levy 22.1.2010. Janne Hurmeen Human Temple-yhtyeen levy Murder of Crows´ julkaistiin 22.1.2010. Levyn julkaisee Escape (GBR). Janne pääsi mukaan kahdella kappaleella Radio SuomiPopin Kesälevylle. Heinäkuussa julkaistulla Radio SuomiPopin Kesälevyllä ovat mukana Jannen tuotannosta Kirje ja Kantaisko.

Tulevat keikat

Ei toistaiseksi tapahtumia

Jannen Kantaisko -biisistä näyte näiden sivujen Musiikkinäytteissä.

Jannen levyn näytepaloja voit kuunnella MySpacesta: www.myspace.com/jannehurme
Jannen levyjä ja fanitavaraa voit tilata Fanituoteshopista: http://www.fanituoteshop.fi/cat/product_catalog.php?c=44

Jannen iskelmäura alkoi klassisesti: Unirecords etsi aikanaan koelaulutilaisuuksien kautta uusia kykyjä lehti-ilmoitusten kautta, ja Janne työkaverit pakottivat miehen yhteen tilaisuuksista. ”Rokkimies” hieman karsasti ideaa, mutta taipui ja lähti kokeilemaan. Tanssilavojen seuraavaksi tähdeksi Jannea ei kuitenkaan alkujaan valittu, mutta häntä pyydettiin silti laulamaan ”Kirjeen” ensimmäistä versiota ikäänkuin malliksi tuolle valitulle iskelmäprinssille. Syystä tai toisesta pian äänitysten jälkeen levy-yhtiöstä ilmoitettiin, että kyllä tästä sinkku tehdään…tunnetuin seurauksin. ”Kirjeen” menestyksen myötä Janne passitettiin studioon samannimistä pitkäsoittoa työstämään. Biisit olivat valmiina odottamassa, ja muutamassa päivässä Janne opetteli biisit ja lauloi ne nauhalle. Slaavilaisvaikutteiset kaihoisat iskelmät upposivat kansan syviin riveihin, ja seuraavat kuukaudet Jannea vietiin keikalta toiselle hurjaa vauhtia.

”Toinen Kevät” esitteli hieman uudistuneen laulajan. Ensimmäinen single ”Shangri-La” oli jotain muuta kuin perusiskelmää, mutta se oli silti menestys, saavuttaen ykkössijoja. Moni muukin levyn kappaleista jäi elämään, ja keikoilla Janne villitsi kansaa entiseen malliin. Kolmannen levyn ”Ajan Valtias” myötä edellisellä levyllä alkanut muutos jatkui edelleen. Levystä olisi saattanut tulla radikaalimpikin muutos rockin suuntaan, mutta levy-yhtiön johtoporras ei asiasta innostunut ja karsi rock-elementtejä rajullakin kädellä.

Yhteistyö Laurilan tallin kanssa päättyi ”Ajan Valtiaaseen”, ja iso, kansainvälinen Universal poimi Jannen riveihinsä. Levy-yhtiöllä oli selkeä näkemys seuraavan levyn linjasta: turvallista, siistiä perus-iskelmää. Levyltä löytyvät Nordman- ja Nazareth-käännösbiisit olivat valmiiksi mietittyjä ratkaisuja, eikä muidenkaan biisien valinnassa paljoakaan kyselty artistin mielipidettä. ”Kulkija”-levystä tulikin aikalailla laimea keitos, eikä lopulta edes levy-yhtiö ollut siihen tyytyväinen, ainakaan markkinointiin ei haluttu panostaa. Sinkkuja julkaistiin kyllä useampia, mutta menestys jäi vaatimattomaksi.

Yhteistyö Jannen keikkoja myyneen Tosiviihde Oy:n kanssa syveni myös julkaisupuolelle. Uutta musiikkia alkoi syntymään toisen Laurilan tallin ex-artisti Isto Hiltusen kanssa, merkittävimpinä mm. Syksyn Sävel-finaaliin yltänyt kappale ”Levoton” sekä ”Elämän Malja”-sinkku, jonka myötä markkinoille lanseerattiin Jannen nimikkoviini. Viides levy ”Unelmien Valtatie” ilmestyi vuoden 2003 kesällä Tosiviihde Oy:n kautta. Levyltä löytyvät kaikki 4 Tosiviihteen julkaisemaa sinkkubiisiä ja monta muuta mainiota kappaletta. Levyä löytyy edelleen joistain myyntipisteistä ja sitä voi tilata Tosiviihteen sivuilta.

Vuoden 2004 alkupuolella eräs Jannen pitkäaikaisista unelmista toteutui: hänen hard rock-yhtyeensä Human Temple sai levytyssopimuksen. Esikoislevy ”Insomniaa” oli valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa edellisvuonna, ja sitä tarjottiin julkaistavaksi muutamille levy-yhtiöille. Välittömästi raakaversion kuultuaan kolme noista levy-yhtiöistä ilmoitti kiinnostuksestaan, ja lopulta pisimmän korren veti Saksalainen MTM Music GmbH. Levy julkaistiin useimmissa Euroopan maissa 21. kesäkuuta, ja vastaanotto lehdistössä ja muussa mediassa on ollut erittäin innostunut. Levy julkaistiin myös Japanissa alkusyksystä 2004.
Fanituoteshop